Danmarks bedste portrætmaler 2019

05-December-2019

1. runde på Willumsen Museum

Vi startede på Willumsens Museum og Lotte Friis var dagens model. Vi havde kun 4 timer til at færdiggøre vores portrætter, og jeg havde store problemer med at komme ud af starthullerne, men jeg endte mirakuløst med et okay portræt, som Lotte valgte, og jeg gik videre til semifinalen.

Det færdige portræt af Lotte Friis

 

10-December-2019

Semifinale på Tønder Museum

En spændende og hektisk dag på Tønder Museum, og modellerne denne gang var Rosa fra 'Bagedysten' og vores medrivende krimiforfatter Jussi Adler Olsen. Jeg var på det hold, som skulle portrættere Jussi, og lige som første gang, havde jeg rigtig svært ved at komme i gang. Jeg endte dog med et lidt ufærdigt portræt, som trods alt sendte mig videre til finalen på Glyptoteket.

Det færdige portræt af Jussi Adler Olsen

17-December-2019

Finalen på Glyptoteket i København

Fantastisk sted af afholde finalen. Vi var linet op i 'festsalen' og her i sidste og afgørende runde var modellen Pilou Asbæk. En skøn og intens person at portrættere, men hans karismatiske udstråling, fik jeg desværre aldrig rigtig helt fat i og ned på lærredet.
Ærgerligt, men stort tillykke til Benjamin som løb med sejre - han er bare så dygtig og malede med stort overskud. Fuldt fortjent!!

Herunder et par billeder fra den spændende dag.